Ναταλία Πετρίτη

Χρέη άνω του μισού δισεκατομμυρίου φαίνεται πως είχε ο Michael Jackson όταν πέθανε, σύμφωνα με νέα δικαστικά έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα στις 21 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κατάθεση που δόθηκε στο ανώτερο δικαστήριο της κομητείας του Los Angeles, τα «σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία» του Jackson επιβαρύνθηκαν με πάνω από 500 εκατ. δολάρια σε «χρέη και απαιτήσεις πιστωτών, με ορισμένα από τα χρέη να συσσωρεύουν τόκους με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια και ορισμένα χρέη να βρίσκονται σε αθέτηση».

Pixel

Ο «Βασιλιάς της ποπ» πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, σε ηλικία 50 ετών, λίγο πριν ξεκινήσει η περιοδεία του με τίτλο This Is It, η οποία επρόκειτο να περιλαμβάνει στάσεις σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και η Βομβάη.

Ο θάνατος του Jackson στο σπίτι του στο Λος Άντζελες άφησε την περιουσία του οικονομικά εκτεθειμένη για περίπου 40 εκατ. δολάρια που οφείλονται στη διοργανώτρια εταιρεία AEG, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη δικαστική κατάθεση. Στην ίδια αναφέρθηκε ότι ο Jackson ήταν αντιμέτωπος με αγωγές στο εξωτερικό και σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της California, κατά τη στιγμή του θανάτου του. Οι πιστωτές είχαν καταθέσει μάλιστα περισσότερες από 65 αξιώσεις κατά του Jackson, γεγονός που προκάλεσε ακόμη περισσότερες δικαστικές διαμάχες.

Λογιστής που κατέθεσε για λογαριασμό της εταιρίας AEG το 2013, εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τον θάνατο του τραγουδιστή, περιέγραψε τα οικονομικά του Jackson αναφέροντας ότι ο εμβληματικός τραγουδιστής ξόδευε υπερβολικά πολλά χρήματα σε κοσμήματα, έργα τέχνης, έπιπλα και δώρα. Το ίδιο συνέβαινε και με ταξίδια και δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Ήταν εξαντλημένος» κατέθεσε ο λογιστής, William Ackerman. Δικαιούχοι της περιουσίας του Jackson είναι κανονικά η μητέρα του, Κάθριν, και τα παιδιά του. Όμως οι δικαιούχοι δεν είχαν λάβει οικονομικές διανομές από την περιουσία του λόγω μιας άλυτης διαφοράς με την αμερικανική φορολογική υπηρεσία για μια ομοσπονδιακή φορολογική δήλωση του 2021, όπως αναφέρει το περιοδικό People.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured