Και φέτος, το Χαλκηδόνιο Ωδείο (Λεωφ. Δεκελείας 71, Νέα Φιλαδέλφεια) στήνει ένα πολύπλευρο Εργαστήρι Ελληνικού Τραγουδιού με 3 παράλληλους κύκλους-τμήματα, τους οποίους αναλαμβάνουν διάσημα ονόματα της εγχώριας δισκογραφίας: η Νατάσσα Μποφίλιου με τον Θέμη Καραμουρατίδη θα έχουν τον τομέα των ερμηνειών, ο Φοίβος Δεληβοριάς τον τομέα της τραγουδοποιίας και ο Οδυσσέας Ιωάννου τον τομέα της στιχουργικής.
Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους, καθώς και σε όσους έχουν παρακολουθήσει κάποια από τα τμήματα των προηγούμενων ετών.
Στις τελευταίες συναντήσεις, τα 3 τμήματα θα ενοποιηθούν με σκοπό τη γνωριμία αλλά και πιθανές συνεργασίες ανάμεσα σε όσους γράφουν στίχο, μουσική ή τους ενδιαφέρει η ερμηνεία.
Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος (Δηλώσεις Συμμετοχής στα τηλ. 2102530080 και 2102856196).
Νατάσσα Μποφίλιου- Θέμης Καραμουρατίδης
Εργαστήρι Ερμηνευτικής προσέγγισης του τραγουδιού από τη σκοπιά του ερμηνευτή και του συνθέτη.
Κάθε Τρίτη 18.00-22.00 από Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, για 20 συναντήσεις
Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Θέμης Καραμουρατίδης θα αναλύσουν τον τρόπο που προσεγγίζουν ερμηνευτικά το τραγούδι από την σκοπιά του ερμηνευτή και του συνθέτη.
Το εργαστήρι θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα καθώς οι συμμετέχοντες θα ερμηνεύουν τραγούδια και θα έχουν τη δυνατότητα σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου να λαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις γύρω από την ερμηνεία του τραγουδιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενους κύκλους του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουλέψουν ερμηνευτικά μαζί με τη Νατάσσα Μποφίλιου και τον Θέμη Καραμουρατίδη, ανέκδοτα τραγούδια του Θέμη Καραμουρατίδη.
Φοίβος Δεληβοριάς
Εργαστήρι Τραγουδοποιίας
Κάθε Δευτέρα 19.00-22.00 από Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, για 20 συναντήσεις
Ο νέος μουσικός που ενδιαφέρεται για το λεγόμενο songwriting μπορεί να μάθει:
α) τι σημαίνει τραγουδοποιός; Ιστορική αναδρομή του φαινομένου, από την αρχαιότητα στους τροβαδούρους κι από τον Brel και τον Dylan στο χιπ χοπ και στη σκηνή των εναλλακτικών τραγουδοποιών. Ιδιαίτερη μνεία στην ιστορία της ελληνικής τραγουδοποιΐας.
β) πώς λειτουργεί συνδυαστικά η στιχουργική, η μελοποίηση και η ερμηνεία σε ένα ενιαίο σύνολο. Τεχνικές, προσεγγίσεις, ασκήσεις.
γ) Πρακτική: ο κάθε σπουδαστής γράφει και δοκιμάζει τραγούδια πάνω σε δεδομένα στιχουργικά θέματα, ρυθμούς ή μουσική υφή.
Οδυσσέας Ιωάννου
Εργαστήρι Στιχουργικής
Κάθε Πέμπτη 19.00-22.00 από Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, για 20 συναντήσεις
{youtube}fKWC4Tn4KXg{/youtube}