Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας παρουσιάζει συναυλία με έργα μαθητών του τμήματος Ηλεκτρονικής Μουσικής και Σύνθεσης Ήχου της περιόδου 2013-14 στο υπόγειο του SENZA (Λέκκα 23-25 Σύνταγμα) την Δευτέρα 30 Ιουνίου και ώρα 8.30. Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.
Συμμετέχουν οι: Μ. Βαρδακάς, A. Γεωργιάδης, Nick Giorje, Α. Καράμπελα, Θ. Λαζόπουλος, Π. Μπακαλάκης, Σ. Μπιχάκης και Α. Σίνος, Ε. Ράγκου, Scizhic Inzc, Παναγιώτης Σιμσίρογλου, Yerma.
_______________________________
Το τμήμα Ηλεκτρονικής Μουσικής και Σύνθεσης Ήχου του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας λειτουργεί επί τρία συναπτά έτη υπό την διεύθυνση του Μαρίνου Κουτσομιχάλη και αποσκοπεί στην δημιουργία ή/και περαιτέρω ανάπτυξη ενεργών καλλιτεχνών μέσω θεωρητικής διδασκαλίας τεχνικών θεμάτων και αισθητικής αλλά και μέσω εργαστηριακής πρακτικής.
Ο Μιχάλης Βαρδακάς ξεκίνησε την ενασχόληση του με την ηλεκτρονική μουσικής μέσα από το τμήμα Ηλεκτρονικής Μουσικής του ΚΣΥΜΕ. Στο SENZA θα παρουσιάσει μια σειρά από ιδέες με κεντρική θεματική την αλγοριθμική επεξεργασία ρυθμικών μοτίβων.
Ο Αλέξανδρος Γεωργιάδης έχει σπουδάσει πιάνο και σύνθεση στην Ελλάδα και την Γερμανία. Έργα του έχουν παρουσιαστεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Στο SENZA θα παρουσιάσει το αυτοσχεδιαστικό έργο RadiaSys, επικεντρωμένο σε διαμορφώσεις λευκού θορύβου,
Ο Nick Giorje (Παντελής Παπαστεργίου) έχει σπουδάσει φυσική καθώς και κλασσική κιθάρα και ετοιμάζεται για το πρώτο του live στο SENZA, όπου και θα αποπειραθεί να δομήσει ανεπαίσθητους ρυθμούς με ταλαντωτές πάνω σε υπόστρωμα χαμηλών συχνοτήτων.
Η Αγγελική Καράμπελα ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τον πειραματικό ήχο μέσα από διαλέξεις του Tim Ward και συνέχισε την εναχόλησή της μέσω του τμήματος Ηλεκτρονικής Μουσικής του ΚΣΥΜΕ. Το υλικό που θα παρουσιάσει στο SENZA βασίζεται σε μια μετάβαση από την ψηλή στην χαμηλή περιοχή του συχνοτικού φάσματος.
Ο Στράτος Μπιχάκης και ο Άκης Σίνος θα παρουσιάσουν μια performance που εξερευνά το χάος και τη ρυθμικότητα, μέσω ενός ιδιοκατασκευασμένου κώδικα προσομοίωσης του μαθηματικού μοντέλου pulse coupled oscillators και με τη βοήθεια αναλογικών και ψηφιακών εργαλείων. Το μοντέλο βασίζεται σε μια διαδικασία συγχρονισμού που συναντάται στη βιολογία και έχει αποτελέσει τη βασική ιδέα για τη δημιουργία ενός κώδικα σε γλώσσα προγραμματισμού που επιτρέπει τον συγχρονισμό και αποσυγχρονισμό ρυθμικών στοιχείων και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο αναλογικών πηγών, όπως drum machines και διαφόρων synths.
Ο Πάνος Μπακαλάκης, μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με την χορευτική ηλεκτρονική μουσική ανακάλυψε το ενδιαφέρον του για πιο πειραματικό ήχο μέσω του τμήματος Ηλεκτρονικής Μουσικής του ΚΣΥΜΕ. Στο SENZA θα παρουσιάσει υλικό βασισμένο σε επιτόπιες ηχογραφήσεις και granular γενήτριες.
Η Ευδοξία Ράγκου έχει ταλαιπωρήσει κατά καιρούς διάφορα συμβατικά όργανα σε ωδειακά περιβάλλοντα, μέχρι να το πάρει απόφαση να ασχοληθεί σοβαρά με τον θόρυβο που προέρχεται από ηλεκτρονικά μέσα. Το βασικό της ενδιαφέρον είναι οι αφηγηματικές ροές στον ήχο και στην ιστορία της μουσικής και την όποια μεταξύ τους σύνδεση. Στο SENZA θα παρουσιάσει το Equilibrium, μια απόπειρα δημιουργήσει αφηγηματική μέσω θορύβου.
Ο Χάρης Βακαλόπουλος γίνεται η Scizhic Inzc. Ασxολείται με τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, την επιστήμη, τους υπολογιστές, τον ήχο και την εικόνα. Το οπτικοακουστικό τους έργο puls.ar( ) βασίζεται στη σύνδεση του χάους με το pattern.
Ο Παναγιώτης Σιμσίρογλου θα παρουσιάσει το έργο Inwards για ημιτονοειδείς κυμματομορφές και σιωπή.
Ο Στέφανος Σήμης (YERMA) θα παρουσιάσει αναλογική ηχητική performance με τίτλο Minion.