Καταφτάνει στο Yoga Bala σε λίγες μέρες, στις 5 Φεβρουαρίου –καλεσμένος του Θρι Σίξτι, σε συνεργασία με το RBMA και τις Outro– υποσχόμενος στους Αθηναίους να συνοδέψει το Σαββατόβραδό τους με ένα δυναμικό house πάρτυ. Μιλάμε για τον Larry Heard, έναν από τους πλέον επιδραστικούς Αμερικανούς παραγωγούς της εποχής διαμόρφωσης της house σκηνής στα 1980s (και ποιος δεν ξέρει το “Can You Feel It”). Και έτσι, αδράξαμε την αφορμή για μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία...

   

Τι αναμνήσεις έχεις από την προηγούμενη εμφάνισή σου στην Αθήνα, πριν από μερικά χρόνια;

Εκείνη ήταν η πρώτη μου φορά γενικά στην Αθήνα και έτσι όλα έμοιαζαν καινούργια για μένα. Και έπρεπε επίσης να προσαρμόσω το στυλ μου για να κερδίσω τον κόσμο. Πάντως ήταν πάρα πολύ ωραία –και το πάρτυ, αλλά και η Αθήνα. Παρότι συνήθως μου αρέσει να παίζω κατά βάση deep house, εμπλούτισα τότε το σετ με dance classics και με techno κομμάτια και νομίζω πως τα κατάφερα!

Εσύ πώς θα χαρακτήριζες αλήθεια τη μουσική σου;

Αν και είναι πάντα επικίνδυνο να κατηγοριοποιείς τη μουσική, θα έλεγα ότι κατά βάση είναι soulfull, μελωδική house.

Και τι να περιμένουμε από το επερχόμενο αθηναϊκό σου σετ;

Μουσική από την καρδιά για την καρδιά, το μυαλό και το σώμα!

Ποια θεωρείς την πιο ξεχωριστή στιγμή στη μέχρι σήμερα καριέρα σου;

Θα διάλεγα το 1984, όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος μου δίσκος.

Μπορείς να προβλέψεις την εξέλιξη της dance μουσικής, στα αμέσως επόμενα χρόνια;

Μακάρι να μπορούσα... Φαίνεται πως, πλέον, λιγότερη μουσική πωλείται και περισσότερη φτιάχνεται. Η dance μουσική τώρα έχει γίνει πιο underground, με αποτέλεσμα να φτάνει σε λιγότερο κόσμο. Ειλικρινά εύχομαι να ξαναρχίσει να παίζεται στα ραδιόφωνα.

 

Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι μουσικοί σου ήρωες;

Οι μεγαλύτεροί μου ήρωες προέρχονται κυρίως από τη disco εποχή και από τις επιρροές που είχα σαν μέλος μιας μπάντας η οποία έπαιζε rock και soul μουσική. Είναι επομένως πάρα πολλοί, αλλά, αν πρέπει να αναφέρω οπωσδήποτε κάποιους, θα διάλεγα τύπους σαν τον Stevie Wonder, τον Quincy Jones, τον Giorgio Moroder και του Kraftwerk.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Τι μπορούμε να περιμένουμε από σένα στο άμεσο μέλλον;

Αυτό τον καιρό γράφω μουσική για την τηλεόραση και για video games. Κάπως πρέπει βλέπεις να πληρώνεται και το νοίκι! (γέλια)

Έχεις ακόμα ανεκπλήρωτα μουσικά όνειρα;

Ναι... Θα ήθελα η μουσική μου να είχε ακουστεί σε περισσότερο κόσμο. Θα ήθελα, επίσης, κάποια από τα κομμάτια που έχω κάνει να παίζονταν και στα ραδιόφωνα. Γιατί πιστεύω ότι το αξίζουν.

Προτιμάς να παίζεις σε μικρά, σκοτεινά, ιδρωμένα club; Ή σε μεγαλύτερα venues και σε φεστιβάλ;

Αν η μουσική είναι καλή και οι άνθρωποι διασκεδάζουν και το νιώθουν, τότε είμαι παντού ικανοποιημένος.

Σε ευχαριστώ για αυτή τη σύντομη συνομιλία. Έχεις κάτι τελευταίο να πεις σε όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;

Πάντα να είστε ανοιχτόμυαλοι με τη μουσική και να πηγαίνετε στα events με σκοπό να ζήσετε τη στιγμή –χωρίς να περιμένετε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Είναι καλό να αφήνεσαι στα χέρια του DJ και στη μουσική. Θα τα πούμε στην Αθήνα!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured