2 ρεσιτάλ πιάνου σε συνεργασία με το ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

2 ρεσιτάλ πιάνου σε συνεργασία με το ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου συνεχίζεται με δύο ρεσιτάλ πιάνου δύο νέων και ιδιαιτέρως ταλαντούχων πιανιστών, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Κ.Ο.Θ. με το πρόγραμμα ‘Ακούμε τους Νέους’.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 31-03-2025 20:00
Individual Price 5.00€
Τοποθεσία Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ο Αθανάσιος Τσιαμήτρος γεννήθηκε στο Olten της Ελβετίας στις 15 Οκτωβρίου του 2009 και ζει στα Γρεβενά εδώ και 10 χρόνια. Έχει κερδίσει Α’ βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ στο εξωτερικό έχει κερδίσει:
Α’ Βραβείο στον 5th Swiss International Music Competition, Lugano, Switzerland (Δεκέμβριος 2023)
Β’ βραβείο πιάνου στον 4Seasons Vienna International Musicians Competition (14 Οκτωβρίου 2023)
Γ’ Βραβείο πιάνου στον International online piano competition, Gdansk (Μάιος 2022).
Η δασκάλα του είναι η κα Ινέσσα Παυλίδου Συμωνίδου.

Η Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ αν και είναι μόλις 17 ετών, είναι νικήτρια 40 παγκόσμιων διαγωνισμών πιάνου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Μεταξύ των βραβείων συγκαταλέγονται και σημαντικά Special Awards. Έχει βραβευθεί για την ερμηνεία της από το ‘Fryderyk Chopin Society in Warsaw’. Είναι νικήτρια του Grand Prix του διαγωνισμού του 5ου Διεθνούς Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ ‘Treasure of Hellas’ της Ακαδημίας Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας. Συμμετείχε στον πρόσφατο διαγωνισμό εκπροσωπώντας το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, του οποίου είναι πλέον μαθήτρια.
Έχει διακριθεί σε όλους τους διαγωνισμούς που συμμετείχε, αποσπώντας ταυτόχρονα εξαιρετικά σχόλια από εκπροσώπους της διεθνούς μουσικής κοινότητας που κάνουν λόγο για μια χαρισματική νέα μουσικό που μαγνητίζει το κοινό και θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.
Η Εβελίνα είναι μέλος μίας μουσικής οικογένειας, μεγάλωσε στη Σαντορίνη και ζει πλέον στη Ρόδο. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 5 ετών με καθηγητή τον πατέρα της Γιώργο Τσιαντζή, ο οποίος της μετέδωσε την αγάπη του για το πιάνο και μέχρι σήμερα την καθοδηγεί ώστε να εκφράζει την έμφυτη μουσικότητά της καθώς εξελίσσεται δεξιοτεχνικά και καλλιτεχνικά. Παράλληλα, η Εβελίνα συμμετέχει σε masterclasses με εξαιρετικούς πιανίστες όπως ο Cyprien Katsaris, η Christina Ortiz, η Δόμνα Ευνουχίδου, ο Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο Βασίλης Βαρβαρέσος, ο Γιάννης Ποταμούσης, ο Γρηγόρης Ζαμπάρας, η Borislava Taneva και η Lilia Boyadjieva. Κατά τη διάρκεια του 2020-2021 μαθήτευσε με τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα Κυπριανό Κατσαρή. Από το 2021 φοιτά στην ιστορική και διάσημη σχολή Schola Cantorum de Paris, στην τάξη της διακεκριμένης καθηγήτριας κυρίας Αγάθης Λεϊμονή, απ’ όπου το 2023 έλαβε το Diplôme Supérieure.

Το καινοτόμο πρόγραμμα “Ακούμε τους Νέους” είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης νεοεμφανιζόμενων μουσικών στο πεδίο της κλασικής μουσικής με συναυλίες, ηχογραφήσεις και φεστιβάλ, που έχει ως στόχο να συστήσει τους νέους μουσικούς στο μελλοντικό τους κοινό.
Υλοποιείται χάρη στη συνέργεια του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Τρίτο Πρόγραμμα, ενώ συνεργάζεται με μεγάλους πολιτιστικούς φορείς της χώρας μας όπως οι Κρατικές Ορχήστρες Θεσσαλονίκης και Αθήνας, η Underground Youth Orchestra και το This is Athens City Festival.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2025
ώρα 20:00
Φουαγιέ Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Συμμετέχουν:
Αθανάσιος Τσιαμήτρος (πιάνο)
Εβελίνα Τσιαντζή Μαντέ (πιάνο)

Πρόγραμμα:

Α’ μέρος
Αθανάσιος Τσιαμήτρος
Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750): The Well-Tempered Clavier, Βιβλίο 1: Πρελούδιο και Φούγκα αρ.23 σε σι μείζονα, BWV 868
Φέλιξ Μέντελσον (1809-1847): Ροντό Καπριτσιόζο, έργο 14
Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849): Σκέρτσο αρ.2 σε σι ύφεση ελάσσονα, έργο 31
Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1973-1943): Etude Tableau αρ,7, έργο 33
Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953): Σονάτα αρ.3 σε λα ελάσσονα, έργο 28

Β’ μέρος
Εβελίνα Τσιαντζή Μαντέ
J. Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750): Toccata in E minor, BWV 914
Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Σονάτα για πιάνο αρ.14 σε ντο ελάσσονα, K. 457
Φρεντερίκ Σοπέν (1810-1849): Μπαλάντα αρ.1 σε σολ ελάσσονα, έργο 23

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 5€

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, άνω των 65 ετών, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Β. Ελλάδος

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. στην Ε.Μ.Σ., Εθνικής Αμύνης 2
και ηλεκτρονικά από το www.tsso.gr

Πληροφορίες για τον χώρο - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

www.amth.gr
Facebook @archaeologicalmuseumofthessaloniki
Youtube @thessalonikimuseum
Instagram @archmuseumofthessaloniki
Twitter @AM_Thessaloniki

We are no longer accepting registration for this event