Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο Dennis Thompson, drummer των MC5 και τελευταίο εν ζωή μέλος του θρυλικού συγκροτήματος. Ο μουσικός πέθανε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από καρδιακή προσβολή που υπέστη τον Απρίλιο, με τη Detroit Free Press να μεταδίδει ότι ο Thompson βρισκόταν στο σπίτι του στο Taylor του Michigan εκείνη τη στιγμή.

Ο Thompson έφερε το ψευδώνυμο “Machine Gun” εξαιτίας της ταχύτητάς του και την έντασης στο  drumming του, ενώ με τους MC5 αναμένεται να ενταχθεί στο Rock & Roll Hall of Fame στην κατηγορία Musical Excellence το προσεχές φθινόπωρο.

Γεννημένος στο Detroit, ο Thompson ξεκίνησε να παίζει drums όταν ήταν μόλις 9 ετών. Όσο ήταν ακόμη μαθητής γυμνασίου, ξεκίνησε να παίζει σε μια μπάντα που ονομαζόταν Bounty Hunters, μαζί με τον φίλο του και μετέπειτα MC5 bandmate του, Wayne Kramer.

Ο Kramer συνίδρυσε τους MC5 με τον επίσης κιθαρίστα Fred “Sonic” Smith το 1963, με τον Thompson να μπαίνει λίγα χρόνια μετά στο group και να συμπληρώσει το κλασικό lineup του μαζί με τον vocalist Rob Tyner και τον μπασίστα Michael Davis.

Ο Thompson παρέμεινε στους MC5 μετά το πρώτο τους breakup το 1972, ενώ έπαιξε και στους δύο δίσκους του συγκροτήματος, το Back in the USA του 1970 και το High Time της επόμενης χρονιάς.

Οι MC5 θεωρούνται σήμερα ιδιαίτερα σημαντικό act της σκηνής του Detroit, έχοντας ανοίξει τον δρόμο για συγκροτήματα που θα άφηναν εποχή, όπως οι Stooges.

Ο θάνατος του Thompson έρχεται λίγο μετά από αυτόν του Kramer τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά και του manager των MC5, John Sinclair, μόλις τον περασμένο μήνα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured