Μπορεί η Avalon Emerson να είναι γέννημα θρέμμα της Arizona, η ίδια όμως βαπτίστηκε ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες techno DJs και παραγωγούς παγκοσμίως όταν επέλεξε να γίνει μόνιμη κάτοικος Βερολίνου το 2014, χαρίζοντας στο κοινό της μερικά από τα καλύτερα sets στην – προστατευόμενη από την Unesco πλέον – θρυλική club scene της πόλης. Αυτά τα sets θα αποτελούσαν την καλύτερη απόδειξη της βαθιάς γνώσης της Emerson σε είδη όπως η house, η new wave, η EBM και η rave, στρετσάροντας ωστόσο κάθε φορά όλο και περισσότερο τα όρια των genres που επέλεγε να παίξει ως selector. Όλα αυτά, κυκλοφορώντας παράλληλα άκρως επιτυχημένες παραγωγές σε labels όπως η AD 93 (FKA Whities) και η Spectral Sound και κατακτώντας μια θέση στα Top 10 Tracks της προηγούμενης δεκαετίας σύμφωνα με το Resident Advisor με το “The Frontier”.

Ούσα πλέον ξανά κάτοικος Αμερικής (και συγκεκριμένα Los Angeles), η Avalon Emerson ετοιμάζεται να κατακτήσει και το αθηναϊκό κοινό σε λίγες ημέρες, ως main artist της πρώτης ημέρας του πολυαναμενόμενου Eden Fest Night & Day, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών. Και σε περίπτωση που δεν σας πείσαμε ήδη, ιδού τέσσερις πολλοί καλοί λόγοι που καθιστούν την εμφάνισή της στην πόλη μας άχαστη.

Έχει εμφανιστεί στα πιο hot clubs και φεστιβάλ του κόσμου

Η μετεγκατάσταση της Avalon Emerson στο Βερολίνο δεν ήρθε φυσικά τυχαία, αφού η ίδια έγινε πολύ σύντομα από το ξεκίνημα της καριέρας της party favourite στα εμβληματικά clubs της πόλης. Regular σε όλους του ορόφους του Berghain και με ένα Panorama set στο ενεργητικό της που θα διαρκούσε περισσότερες από 11 ώρες, η φήμη της της εξασφάλισε και μια θέση σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Coachella, Sonar, Primavera Sound, Pitchfork, Printworks και Dekmantel είναι μόλις λίγα από αυτά, ενώ το 2019 θα ξεκινούσε και την προσωπική της σειρά από international events με τίτλο 9000 Dreams, γεμάτη από ολονύκτια sets.

Δημιουργεί τα πιο ενδιαφέροντα remixes εκεί έξω

Το μουσικό εύρος της Avalon Emerson δεν θα μπορούσε να μην αποτυπωθεί στα ίδια τα remixes της, που εκτείνονται από καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Slowdive και Christine and the Queens, μέχρι Robyn, Four Tet, Austra και τη δική μας αγαπημένη, Λένα Πλάτωνος.

 

 

 

Δεν φοβήθηκε να κάνει το πέρασμα από το djing στη δημιουργία μιας full-band

Και όταν λέμε εύρος το εννοούμε για τα καλά, αφού το 2020, ένα cover της Avalon Emerson στο "Long Forgotten-Fairytale" των Magnetic Fields (για τις ανάγκες του DJ-Kicks mix της) θα ξύπναγε μέσα της την ανάγκη και για κάτι πολύ παραπέρα από όσα έκανε ως DJ και παραγωγός της ηλεκτρονικής σκηνής: αυτήν για τη δημιουργία της δικής της μπάντας. Έτσι, την ίδια χρονιά και όσο η πανδημία της πρόσφερε άπλετο χρόνο εκτός του club scene, εκείνη θα ίδρυε το συγκρότημα των & the Charm (ή των Avalon Emerson & the Charm αν προτιμάτε), μαζί με τη σύζυγό της Hunter Lombard, τον παραγωγό Bullion (Nathan Jenkins) και τον Keivon Hobeheidar. Στις 28 Απριλίου του 2023, ο πρώτος τους, ομώνυμος, δίσκος κυκλοφόρησε για να εισπράξει διθυραμβικές κριτικές από περιοδικά όπως το The Wire, NMΕ, Pitchfork και Uncut, κινούμενο σε dream-pop και indie-electronica μονοπάτια.

Θα έχει στο πλευρό της ακόμη περισσότερους καλλιτέχνες που δεν βλέπουμε την ώρα να ακούσουμε

Από τα live acts της παραγωγού και AV artist Halina Rice και του Evian Christ (που έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από συνεργασίες του με τους Κanye West και Travis Scott), μέχρι τα sets του Berlin based Nathan Micay, της «δικής μας» Saber Rider και της Τουρκάλας στην καταγωγή, μα Νεοϋορκέζας στην ψυχή Bashkka, η Avalon Emerson θα πλαισιωθεί στο παρθενικό Eden Fest Night & Day από καλλιτέχνες του τώρα, στην πιο youthful μουσική διοργάνωση της πόλης και με ένα ενδιαφέρον μείγμα techno, deep house, electro, leftfield pop και breakbeats. Και αυτό είναι το highlight του μήνα και ο καλύτερος προπομπός της άνοιξης.

H Avalon Emerson εμφανίζεται το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών, στο πλαίσιο του πρώτου EDEN Festival (Night'n'Day): 2 Days, 1 Stage, 10 Acts (Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2024). Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Διαβάστε επίσης:
Το ηχητικό ταξίδι του John Talabot μέσα από 5 στάσεις
Τα EDEN parties επιτέλους έφεραν τη μόδα των "daytime raves" και στην Ελλάδα

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured