Γέννημα-θρέμμα της Νέας Ορλεάνης και στερνοπούλι μιας οικογένειας με 8 παιδιά, ο Fats Domino μεγάλωσε μέσα στη μουσική, αφού ο πατέρας του Antoine Caliste Domino έπαιζε βιολί. Εκείνος ωστόσο στράφηκε στο πιάνο και το 1949, στα 21 του χρόνια, σημείωσε την πρώτη του επιτυχία με το τραγούδι "The Fat Man".
Σήμερα, αναγνωρίζουμε το "The Fat Man" σαν ένα από τα τραγούδια-κλειδιά για ό,τι θα γινόταν rock 'n' roll, κυρίως χάρη στο «ρολαριστό» πιάνο του Fats Domino, που του έδωσε ένα χαρακτηριστικό διακριτό του rhythm & blues πλαισίου στο οποίο κατά τα λοιπά ανήκει.
Ήταν η αρχή μας σπουδαίας πορείας για τον Fats Domino. Το 1952 γνώρισε την πρώτη του διάκριση σε εθνικό επίπεδο όταν το "Goin' Home" έφτασε στο #30 των αμερικανικών charts, το 1955 μπήκε στο top-10 με το "Ain't That A Shame" (#10), το 1956 στο top-5 με το "I'm In Love Again" (#3) και μέσα στη χρονιά άγγιξε και την κορυφή με το πιο γνωστό τραγούδι του, "Blueberry Hill" (#2).
Η επιτυχία του συνεχίστηκε ως και τις αρχές των 1960s, όταν αφενός η αλλαγή στις προτιμήσεις της νεολαίας και αφετέρου η αλλαγή του δικού του ήχου την οποία προέκριναν οι παραγωγοί της Imperial τον έσπρωξαν στο περιθώριο των εξελίξεων. Ωστόσο, αν και οι κατάλογοι επιτυχιών τον έχασαν ολότελα μετά το 1968 -όταν έφτασε στο #100 με μια διασκευή στο "Lady Madonna" των Beatles- εκείνος συνέχισε να δισκογραφεί και να παίζει live για το κοινό που σταθερά τον ακολουθούσε.
Τελικά, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980 αποφάσισε να γυρίσει μόνιμα στη Νέα Ορλεάνη και να αποσυρθεί από τις περιοδείες, σχολιάζοντας χαριτολογώντας ότι «πουθενά αλλού δεν μπορούσε να βρει φαγητό της προκοπής»! Οι ντόπιοι έχουν ακόμα να λένε για τη ροζ Κάντιλλακ που είχε πάντα παρκαρισμένη στο σπίτι του στις εργατικές συνοικίες, ενώ μια πρόσκληση να παίξει στον Λευκό Οίκο τον άφησε παγερά αδιάφορο. Συνέχισε πάντως να δίνει τοπικές συναυλίες, ενώ τη δεκαετία του 1990 έσπασε την υπόσχεσή του και έκανε περιοδεία στην Ευρώπη.
Τελευταία φορά ο Fats Domino απασχόλησε την επικαιρότητα όταν η γειτονιά του χτυπήθηκε από τον τυφώνα Κατρίνα, τον Αύγουστο του 2005. Καθώς η γυναίκα του ήταν πολύ άρρωστη, αρνήθηκε να εκκενώσει και αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν κι αυτός ανάμεσα στους νεκρούς, μέχρι που διέψευσε το CNN λέγοντας ότι τον διέσωσε, μαζί με την οικογένειά του, ένα ελικόπτερο. Το σπίτι του έπαθε πάντως μεγάλες καταστροφές και χάθηκαν πολλά πολύτιμα κειμήλια, μεταξύ τους και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών που του είχε απονείμει ο Bill Clinton -ωστόσο ο George W. Bush, σε ένα από τα ελάχιστα καλά πράγματα που έκανε στην προεδρική του θητεία, τον επισκέφθηκε προσωπικά φέρνοντάς του ένα νέο μετάλλιο.
Ο Fats Domino πέθανε ήσυχα στο σπίτι του στη Νέα Ορλεάνη, όντας από μήνες άρρωστος, όπως μετέδωσε το Asscociated Press. Ήταν 89 χρονών.
{youtube}bKQZy2PJtq8{/youtube}