Οι Early Day Miners από την Ιντιάνα κατορθώνουν κι ακούγονται ακόμα φρέσκοι και ενδιαφέροντες, μετά από οκτώ χρόνια στα πράγματα, προσφέροντας μία ακόμα άξια προσθήκη στον κατάλογο της Secretly Canadian. Το Treatment διακρίνεται εξαρχής για τον μελωδικό και ατμοσφαιρικό του χαρακτήρα. Με οκτώ κομμάτια (τα περισσότερα συνθέσεις που ξεπερνούν το τετράλεπτο), με καλή αισθητική και με συνεκτική δομή, ο σκοπός του να σε μπάσει σε ένα κλίμα καλώς εννοούμενης μελαγχολίας επιτυγχάνεται από την εισαγωγή κιόλας του “In The Fire”.

H μπάντα κατορθώνει να μπλέξει εύκολα τις shoegaze και εν γένει slowcore μουσικές της με ηλεκτρικές εξάρσεις και με φυσικά διάχυτα pop στοιχεία (οι Cure την επηρέασαν σίγουρα καταλυτικά σε αυτό), τα οποία προσδίδουν στο όλο μουσικό αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Αισθητικά σχεδόν τίποτα δεν αναδεικνύεται περιττό στο Treatment. Καμιά φιοριτούρα ή απόπειρα εντυπωσιασμού δεν επιχειρείται και το βάθος των συνθέσεων ακροβατεί με φυσικότητα ανάμεσα στις ακουστικές προσεγγίσεις (λιτό ύφος) και σε πιο σύνθετα τραγούδια (πολύπλοκο ύφος). Αυτό είναι και το μυστικό του δίσκου: όμορφα τραγούδια, που σου επιτρέπουν να τα προσλάβεις με όποιον ακριβώς τρόπο επιθυμείς, χωρίς να σου επιβάλλουν μια μοναδική κατεύθυνση παραγωγικά, αισθητικά ή ενορχηστρωτικά. Το περιεχόμενο των στίχων και η ερμηνεία συμβαδίζουν εξίσου φυσικά, σε ένα παράλληλο σύμπαν ποιότητας. Κομμάτια όπως το “So Slowly” ή το “How To Fall” ζωντανεύουν ατμόσφαιρες και εικόνες απλόχερα, χωρίς να σε κλείνουν σε ένα απόλυτο τοπίο δυστυχίας ή μοναξιάς. Η καθημερινότητα εξάλλου είναι διάχυτη και η ελπίδα μάλλον καραδοκεί στο βάθος των τραγουδιών των Early Day Miners στο Treatment, παρά έχει χαθεί. Δεν είναι άσχημο ένα τέτοιο συναίσθημα, τουναντίον είναι βαθιά ανθρώπινο. Η φιλοσοφία της μπάντας δείχνει λοιπόν να έχει αποφέρει καρπούς και σε αυτόν (τον έκτο κατά σειρά) δίσκο τους.

Η καλή μουσική είναι παρούσα, η εικόνα και η ατμόσφαιρα έχει βαφτεί χωρίς υπερβολές σε έναν προσβάσιμο από όλους καμβά και η φυσικότητα στη ροή του Treatment σε κερδίζει τόσο για το συναισθηματικό της βάθος, όσο και την απλότητά της. Εξάλλου για σχήματα όπως οι Early Day Miners το διακύβευμα είναι μάλλον το αυτονόητο: να συναινέσουν μια φορτισμένη και πλούσια συναισθηματική κατάσταση με έναν έντιμο και καλοπαιγμένο μουσικά τρόπο. Αναλογιστείτε, πόσες μπάντες, σε αυτόν τον τομέα, το κατορθώνουν έτσι ντόμπρα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured