Το θυμάστε το προ διετίας δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Mark Ronson, το Version; Ελάτε τώρα που δεν το θυμάστε... Εκείνο τον δίσκο που είχε ως κεντρικό concept τις funky διασκευές του Mark σε διάφορες indie επιτυχίες από ονόματα όπως οι Kaiser Chiefs, Zutons, Maximo Park, Radiohead, Kasabian και δεν συμμαζεύεται. Αν ακόμα δεν σας λέει κάτι τότε ίσως σας λένε τα singles που βγήκανε μέσα από αυτό, όπως το “Just”, το “Toxic”, το “Stop Me” και οι δυο μεγαλύτερες επιτυχίες – το “Valerie”, με τη συμμετοχή της Amy Winehouse και το “Oh My God”, με τη Lily Allen στα φωνητικά. Πιστεύω τώρα και οι πιο αδύναμοι σε μνήμη θα καταλάβανε περί ποιού δίσκου μιλάμε.

Το Version λοιπόν, παρ’ ότι έκανε αίσθηση, δεν ήταν δα και κανένα σπουδαίο άλμπουμ. Αντιθέτως, επρόκειτο για ένα μέτριο πόνημα, το οποίο απλώς «έπιασε» τις τάσεις της εποχής και έχωσε ανεβαστικά beats και funky πνευστά πάνω σε ήδη γνωστές μελωδίες, φτιάχνοντας ένα αποτέλεσμα ιδανικό για freestyle μπαράκια που θέλουν κάτι γνώριμο στο αυτί να παίζει πίσω από τη βαβούρα των ακατάπαυστων ομιλιών των θαμώνων τους. Όταν λοιπόν είδα ότι βρέθηκε κάποιος (στην προκειμένη περίπτωση ο Baby J) να κάνει remixes σε ολόκληρο το Version σκέφτηκα από μέσα μου πως το αποτέλεσμα θα πρέπει να βγήκε ψιλοαστείο. Τελικά αποδείχθηκα λάθος, καθώς με τη χείρα «βοηθείας» του Baby J κατάφερα να ακούσω τον χειρότερο δίσκο τον οποίον έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια.

Τα beats και οι μελωδίες του Mark Ronson Baby Version είναι απλώς ανύπαρκτα – δεν τίθεται καν η έννοια του remix, όπως το έχουμε συνηθίσει ακόμα και στις πιο euro-trash χορευτικές του εκδοχές. Οι δε καλεσμένοι στα φωνητικά MCs είναι πραγματικά για γέλια, ενώ το αποκορύφωμα έρχεται ίσως στο εσώφυλλο της κυκλοφορίας, όπου συναντάμε τις φράσεις «Hip Hop Village supports real hip-hop» και «Hip hop is life!». Όπου Hip Hop Village βάλτε την εταιρία που κυκλοφορεί το παρόν κατασκεύασμα. Με λίγα λόγια, δεν φτάνει που μας σερβίρουνε ένα τέτοιο χάλι, τολμάνε να το αποκαλέσουν και ως «αληθινό» hip hop; Θα τρέμουνε τα κόκαλα των αδικοχαμένων Notorious BIG, Ol’ Dirty Bastard, Big Pun και Big L... Βρε ουρτ Baby J, και να ΜΗ μας γράφεις!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured