Ο A. A. Bondy είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Scott Bondy, που μαζί με τον Les Nuby δημιουργούσαν στις αρχές των nineties τους Vebena, για να κυκλοφορήσουν τρία άλμπουμ και μερικά ΕΡs.

Αν και οι Verbena κατάγονταν από το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, o August Arthur (A. A.) Bondy γράφει δώδεκα τραγούδια για το When The Devil’s Loose στο σπίτι των Felice Brothers στη Νέα Υόρκη και άλλα δώδεκα κοντά στα γραφεία της Fat Possum, κάπου στην Πολιτεία του Μισισιπή. Τελικά κρατάει δέκα από αυτά και τα ηχογραφεί με μπάσο και τύμπανα αλλά και με τη βοήθεια μερικών φίλων στην κιθάρα, το βιολί και το πιάνο. Το μπάσο και τα τύμπανα κάνουν και τη διαφορά αυτού του δεύτερου δίσκου του August Arthur από τον πρώτο. Εκεί δηλαδή που το American Hearts στηριζόταν αποκλειστικά στον ακουστικό ήχο της κιθάρας του Bondy, το When The Devil’s Loose ακούγεται πιο ηλεκτρικό, μόνο που και πάλι η βάση παραμένει η ίδια.

Ο Bondy έχει γράψει και πάλι τα τραγούδια πάνω στην ακουστική, κιθάρα με τον μπασίστα και τον drummer να συνοδεύουν διακριτικά τις συνθέσεις, χωρίς συμμετοχή στη δομή των τραγουδιών αλλά ούτε και στη φόρτισή τους. Έτσι, ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα καθώς οι συνθέσεις είναι καλές αλλά από την άλλη δεν απομακρύνεται πολύ από τις επιρροές του Dylan και του Young οι οποίες υπήρχαν και στον προηγούμενο δίσκο, με αποτέλεσμα να αναρωτιέσαι ποια είναι τα νέα εκείνα στοιχεία που κάνουν τον Bondy να κυκλοφορήσει νέα δουλειά. Γιατί, αν το καλοσκεφτεί κανείς, το να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση του ηλεκτρικού ήχου σ’ ένα ακουστικό άλμπουμ, δεν αποτελεί δε και καμιά ιδιαίτερη καινοτομία. Ειδικά αν έχεις την ικανότητα να γράφεις καλά τραγούδια...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured