Ο Arthur Sheperd αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει την τέταρτη(!) μπάντα του. Και εάν στους Mind Over Matter είχε ως σαφή προορισμό του το hardcore ιδίωμα, με τους God Fires Man και το άλμπουμ Life Like φαίνεται να στοχεύει σε μια πιο μοντέρνα rock εκδοχή της τραγουδοποιίας του. Καλογυαλισμένη παραγωγή λοιπόν, κιθάρες οι οποίοι παίζουν δυνατά αλλά δεν ενοχλούν το αυτί, με ακατάπαυστα feedbacks και τύμπανα που ηχούν πολιτικώς ορθά.

Ξεκινώντας ο δίσκος το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό είναι οι Feeder (γνωστό αγγλικό συγκρότημα με φιλοσοφία ζωής το «να παίζει το τρανζίστορ τ’ αμερικάνικα»). Γρήγορα όμως οι God Fires Man περνάνε σε έναν ήχο που μεσουρανούσε στις αρχές των ’00s με επιρροές τόσο από τη post-grunge σκηνή όσο και απ’ το nu metal. Και κάπου εκεί εστιάζεται το πρόβλημα με το Life Like, κατά την ταπεινή μου άποψη τουλάχιστον. Ότι δηλαδή οι God Fires Man δείχνουν να θυμίζουν τα μέτρια συγκροτήματα εκείνης της περιόδου, παρά όσα στο τέλος ξεχώρισαν από τον σωρό. Επιδεικνύουν δε εδώ έναν τόσο ακίνδυνο και επίπεδο ήχο, ώστε σπάνια καταφέρνουν να σε συγκινήσουν (και αυτό κατά διαστήματα μόνο). Και δεν μπορώ να δω πώς θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς όταν, εν έτη 2009, ο ήχος σου θυμίζει μπάντες τύπου...Smile Empty Soul (ποιους;!) [σημ. αρχισυντάκτη: αυτό το σχόλιο έπρεπε να το βάλω εγώ!].

Ενίοτε υπάρχουν βέβαια και στιγμές οι οποίες σε κάνουν να σηκώσεις λίγο το φρύδι, όπως π.χ. το “The Future Is Old: Obey The Past”. Αλλά ακόμα και αυτά τα (θεωρητικά) highlights του Life Like θα αποτελούσαν τον αδύναμο κρίκο σε δίσκους-ορόσημα του είδους, σαν το United By Fate των Rival Schools παραδείγματος χάρη. Μοιραία επομένως η βαθμολογία πέφτει κάτω από τη βάση...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured