To group Looptroop ξεκίνησε στη Σουηδία από έναν DJ (Embee) και έναν MC (Promoe), ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν δύο ακόμα MCs - οι Supreme και Cos.m.i.c, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007, οπότε αποχώρησε ο τελευταίος και το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Looptroop Rockers. Αφορμή για το Good Things στάθηκαν αφενός η επιστροφή του Embee από την Ιαπωνία και αφετέρου τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της ιδιόκτητης ανεξάρτητης δισκογραφικής των Looptroop Rockers, DVSG (David vs Goliath).

To πρώτο περίεργο πράγμα που βρήκα, ήταν ότι το cd περιέχει...99 tracks, ενώ κανονικά περιλαμβάνει 13 τραγούδια. Όμως έτσι εξηγούνται τα νούμερα που γράφει στο οπισθόφυλλο (π.χ. το 2ο τραγούδι ξεκινάει στο track 9): ουσιαστικά «έσπασαν» δηλαδή τα τραγούδια σε περισσότερα tracks. Το album ανοίγει εντυπωσιακά με το “Family First”, όπου ο Promoe μιλάει για τους «αδερφούς» του πάνω σε μια γρήγορη, δυναμική παραγωγή. Δεύτερο το “Building”, συμπαθητικό ska-dub κομμάτι, με το κλασικό στυλ των Looptroop στο rappin - μέρος το οποίο δεν με ενθουσίασε. Ακολουθούν δύο από τις λιγοστές καλές στιγμές του δίσκου, το “Marinate” και το “Stains”, όπου εμφανίζεται ο Cos.m.i.c (όπως και στο “Al Mazika”), αποδεικνύοντας ότι η αποχώρησή του από τους Looptroop δεν ήταν ανεπαίσθητη, όπως πολλοί είχαν πει. Συνεχίζοντας, θα βρείτε μια διασκευή στο “Living On A Prayer” των Βon Jovi, με τον Promoe να προσπαθεί να το τραγουδήσει σε στυλ reggae, «πατώντας» σε μια αργή dubelectro παραγωγή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο μπορεί να επέλεξαν αυτό το τραγούδι για διασκευή, ίσως για αστείο... Το καθαρόαιμο hip hop “Rome” με τα κοφτά του loops, το πολύ καλό rap και τους ανατρεπτικούς στίχους (“When in Rome, we burnin’ down Rome”) αναδεικνύεται σε μία από τις καλύτερες στιγμές του Good Things, ενώ το “Naοve” μας πηγαίνει προς Outcast με πιο electro ήχο, και το “Al Mazika” προς ανατολάς με τη συνοδεία R’n’B στοιχείων. Έξυπνο επίσης το “Blood And Urine”, στο οποίο πραγματεύονται τον...έλεγχο ούρων, αίματος και γενετικού υλικού, ενδιαφέρον όμως και το “Trance Fat”, με τη συμμετοχή του Rakka από τους Dilated Peoples. Ανάμεσα σε μερικά αδιάφορα κομμάτια, τελευταίο το “Puzzle” όπου ο Promoe γυρίζει πίσω τον χρόνο.

Γενικά, οι Looptroop επέστρεψαν λιγότεροι, αριθμητικά και μουσικά, αν και ο DJ Embee φαίνεται να άλλαξε το στυλ της μουσικής παραγωγής αρκετά (και όχι απαραίτητα προς το καλύτερο). Βέβαια ίσως αυτό έχει να κάνει και με τη μετονομασία τους αλλά και τη διαμονή του στην Ιαπωνία. Τρεχάτα beats, πολλά synths και μια hip-hop προσέγγιση με περισσότερα στοιχεία R’n’B, προσπάθειες για τραγούδι αντί για ραπ και προσεγμένη παραγωγή χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο album, το οποίο μάλλον δεν ήταν αυτό που οι περισσότεροι αναμέναμε. Αν και ίσως είναι μάταιο να περιμένει κανείς τους παλιούς Looptroop - παρόλο που ουσιαστικά οι ίδιοι άνθρωποι είναι πίσω απ’ τους Looptroop Rockers - περιμένω το επόμενο, παραμένω στα προηγούμενα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured