Ναταλία Πετρίτη

Την κυκλοφορία της πρώτης του δισκογραφικής δουλειάς μετά από εννέα χρόνια ανακοίνωσε ο David Gilmour, η οποία και θα φέρει τον τίτλο Luck and Strange. Αυτή θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου από τη Sony Music, ενώ το πρώτο track της, The Piper’s Call”, θα κάνει πρεμιέρα αργότερα μέσα στην ημέρα.

Το πάλαι ποτέ μέλος των Pink Floyd ηχογράφησε τον δίσκο εννέα κομματιών σε διάστημα πέντε μηνών στο Brighton και το Λονδίνο, με τη βοήθεια του παραγωγού Charlie Andrew και τους μουσικούς Guy Pratt και Tom Herbert στο μπάσο, Adam Betts, Steve Gadd και Steve DiStanislao στα drums, Rob Gentry και Roger Eno στα keyboards, αλλά και τον Will Gardner στις συνθέσεις εγχόρδων. Στο ομώνυμο track του δίσκου συμμετέχει επίσης ο εκλιπών keyboard-ίστας των Pink Floyd, Richard Wright, σε μια ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε το 2007 σε ένα jam στο σπίτι του Gilmour.

Το Luck and Strange προέκυψε κατά τη διάρκεια του lockdown του 2020 και 2021, όσο ο Gilmour βρισκόταν με την οικογένειά του στο σπίτι και παρακολουθούσαν livestreams για την αναψυχή τους. Μέλη της οικογένειας του εμβληματικού μουσικού συμμετείχαν μάλιστα στη δημιουργία του δίσκου, συμβάλλοντας στα φωνητικά ή/και τους στίχους κομματιών όπως τα “Between Two Points” και “Scattered”. Το πρώτο αποτελεί διασκευή στο κομμάτι του Βρετανικού indie pop group των Montgolfier Brothers.

Ως προς το artwork του εξωφύλλου, αυτό αποτελεί φωτογραφία και design του εμβληματικού Anton Corbijn.

Το Luck and Strange θα γίνει διαθέσιμο ψηφιακά, όπως και σε CD, βινύλιο και Blu-ray.

Luck and Strange Artwork:

Luck and Strange Tracklist:

01. Black Cat

02. Luck and Strange

03. The Piper’s Call

04. A Single Spark

05. Vita Brevis

06. Between Two Points

07. Dark and Velvet Nights

08. Sings

09. Scattered

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured