Αναστασία Τουρούτογλου

Για τους Al Namrood είχε πρωτογράψει στο Avopolis ο αρχισυντάκτης μας (link), ο οποίος δείχνει και να τους έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Το γεγονός ωστόσο ότι προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, ορθώνει καθώς φαίνεται εμπόδια αδιανόητα στις Δυτικές χώρες, όπου και έχουν γνωρίσει κάποια επιτυχία.

Ως γνωστόν, το Ισλαμικό Κράτος όλοι μισούμε (κι εμείς), αλλά για την πιστή σύμμαχο της Δύσης στην ευρύτερη περιοχή Σαουδική Αραβία, ούτε κουβέντα. Κι ας έχει ένα ισχυρό, θεσμοθετημένο καθεστώς βασισμένο στη Σαρία, οι τιμωρίες του οποίου είναι με κάθε Δυτικό κριτήριο βάρβαρες και αποτροπιαστικές, απηχώντας ό,τι συνήθως σκεφτόμαστε όταν μιλάμε για «Μεσαίωνα».

Σε μια λοιπόν συνέντευξη πριν λίγες μέρες, ο Mephisto των Al Namrood εξήγησε πως στη χώρα του ακόμα και το ν' ακούς χέβι μέταλ δεν είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο («αγοράζαμε CD από γειτονικές χώρες»), ενώ διευκρίνισε πως το όνομά τους (σημαίνει άπιστοι) εκφράζει την απέχθειά τους για τη θρησκεία και τον τρόπο με τον οποίον ελέγχει την καθημερινή τους ζωή.

Ήταν όμως ξεκάθαρος, επίσης, στο γιατί κρύβουν τα πραγματικά τους ονόματα, γιατί δεν υπάρχουν φωτογραφίες τους και γιατί δεν πρόκειται να τους δούμε ποτέ live, παρότι η φήμη τους  μεγαλώνει εκτός συνόρων: «η μουσική που παίζουμε θεωρείται έγκλημα για τον Ισλαμικό Νόμο. Ζούμε σε απομόνωση και τα καλλιτεχνικά μας ενδιαφέροντα κρατούνται top secret. Αν εμφανιστούμε ζωντανά, κινδυνεύουμε ακόμα και με θάνατο»...

{youtube}Trlz9C9vpEM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured