Ναταλία Πετρίτη

Τι σημαίνει βοκαλισμός;

Τι προκύπτει όταν ενώνονται στη σκηνή αυτοσχεδιαστές της φωνής;

Μαγεία, ελευθερία έκφρασης, ευφάνταστοι ήχοι, συνδημιουργία, αυθορμητισμός. 


Εδώ και πάρα πολύ καιρό ονειρεύομαι ως βοκαλίστρια και καθηγήτρια Φωνής, τη δημιουργία ενός κοινού τόπου έκφρασης και ανταλλαγής φωνών, συναισθημάτων, αισθητικής και ιστοριών, με ανθρώπους της Τέχνης της Φωνής, με Βοκαλίστριες/ες που σέβομαι, θαυμάζω και θα ήθελα να βρω την ευκαιρία να κάνω “μουσική παρέα” μαζί τους.

Έφτασε λοιπόν αυτή η  στιγμή με τη δημιουργία των “VOCALISM SESSIONS” που θα έχουν βασικό άξονα σύνθεσης το ομαδικό φωνητικό παιχνίδι, τους αυτοσχεδιασμούς και την πηγαία χαρά της μουσικής διάδρασης.

Το αγαπημένο Half Note jazz club θα φιλοξενήσει τη μαγική αυτή συνήχηση - σύμπραξη έμπειρων βοκαλιστών – τραγουδιστών.

* Τη “σκυτάλη του σχεδιασμού” των vocalism sessions θα διαδεχθούν βοκαλίστες από διαφορετικά είδη μουσικής (της jazz και blues, του beat box, της πειραματικής σκηνής, της παραδοσιακής, της metal). Θα ανταλλάξουν ήχους, αισθητικές, συναισθήματα, ιστορίες, στίχους, τραγούδια και θα μας παρασύρουν στο μαγικό κόσμο της Φωνής.

1ο Vocalism Session | 4 Απριλίου
Drums & Voice Jazztronica Duet
Καλεσμένος ο beatboxer Βασίλης Παπούλιας

Aπό τον φυσικό ήχο της κρούσης και των βοκαλισμών, στην πολυμορφική διάσταση της ηλεκτρονικής μουσικής.
Τα sessions ξεκινούν την Πέμπτη 4 Απριλίου με το ξεχωριστό στην καρδιά μου, electronic jazz ντουέτο, “Drums Voice Jazztronica Duet” που στήσαμε το 2014 με τον ντράμερ και συνθέτη Ηλία Δουμάνη. Μαζί μας ο φίλος και δεξιοτέχνης jazz τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος.  

Καλεσμένος μας ο beatboxer Βασίλης Παπούλιας!

Περισσότερα εδώ

2ο Vocalism Session | 18 Απριλίου
Λουκία Παλαιολόγου, Τέρη Βακιρτζόγλου, Αγγελική Τουμπανάκη 

Γρηγόρης Ντάνης: κιθάρα
Κώστας Κωνσταντίνου: μπάσο

Την Πέμπτη 18 Απριλίου προσκαλώ με μεγάλη χαρά τις αγαπημένες μου και διακεκριμένες jazz vocalists και συνθέτριες Λουκία Παλαιολόγου και Τέρη Βακιρτζόγλου που μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες μας και σπουδαίους μουσικούς Γρηγόρη Ντάνη στην κιθάρα και Κώστα Κωνσταντίνου στο μπάσο θα ερμηνεύσουμε κλασικά κομμάτια της vocal jazz, gospel, Brazilian jazz και fuzion jazz αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Περισσότερα εδώ

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured