Οι Electric Litany περιλαμβάνονται σε μια μικρή λίστα από ελληνικές μπάντες οι οποίες τιμούν τον κόσμο που τις παρακολουθεί και είναι ταγμένες στο να παράγουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φρέσκοι από τις εμφανίσεις τους στην Ευρώπη, παρουσίασαν ένα συμπαγές, ζωντανό set το Σάββατο, με πολλά από τα κομμάτια που τους τοποθέτησαν στα πιο αξιοπρόσεκτα εγχώρια σχήματα των τελευταίων χρόνων.

Τον αντίκτυπο μιας συναυλίας τον αντιλαμβάνεσαι στις πίσω σειρές και όχι μπροστά, όπου υπάρχει καλύτερη και αμεσότερη επαφή με τη σκηνή. Στο Fuzz, λοιπόν, στις τελευταίες σειρές, έβλεπες πρόσωπα σε πλήρη επαφή με όσα συμβαίνανε, καθώς και διαθέσεις απόλυτα εναρμονισμένες με τις κιθάρες των Electric Litany, οι οποίες έφτασαν σε θερμοκρασία βρασμού.

Elitany_2.png

Παρά την αγκύλωση των μελών σε μια απρόσωπη πόζα και παρά την αμήχανη γενικά παρουσία τους μπροστά στο μέγεθος της προσέλευσης, το γκρουπ έστησε εσωτερικό διάλογο με το ασυνείδητο και κατάφερε έτσι, με τον τρόπο του, να ποτίσει τις αισθήσεις· πατώντας σε αυτόν τον μυσταγωγικό αλγόριθμο με τον οποίον έχουν μάθει να επικοινωνούν με το κοινό εδώ και 5 χρόνια.

Elitany_3.png

Οι Electric Litany παρουσίασαν και μερικά νέα τραγούδια το Σάββατο, από την καινούρια τους δουλειά –ένα EP με τον τίτλο Love. Η ενορχήστρωση του πιάνου (που είναι παρούσα στην ηχογράφηση) άνθισε στη σκηνή, οι shoegaze κιθάρες έπιασαν τους παρευρισκόμενους, τα synths απλώθηκαν σωστά στον χώρο και τα κρουστά είχαν αρκούντως σωστή παρουσία, χωρίς κανένα από τα μέλη να λοξοδρομεί σε ασκήσεις δεξιοτεχνίας.

Elitany_4.png

Ίσως βέβαια οι Electric Litany να χρειάζονται κάποια τραγούδια που θα λειτουργούν σαν highlights στις εμφανίσεις, τραγούδια τα οποία θα θρέψουν ταυτόχρονα και τη μελλοντική τους δισκογραφία. Η setlist, αν και φροντισμένη και άρτια εκτελεσμένη, υπέφερε από μια αίσθηση μονολιθικότητας και επίπεδης διάθεσης. Τα τραγούδια –χωρίς να φταίνε οι συνθέσεις– δεν ανέπνεαν έτσι από μόνα τους, αλλά λειτουργούσαν σαν μέρη μιας ευρύτερης performance.

Elitany_5.png

Όμως για τους πιο προσεκτικούς ακροατές, όσους δεν χρειάζονται εύκολα δέλεαρ για να αγκιστρωθούν σε μια ζωντανή εμφάνιση, τα τραγούδια των Electric Litany έσφυζαν από εσωτερικό πάθος και διέθεταν αίσθηση ισορροπίας, χωρίς περιττά βαρίδια και τάσεις εντυπωσιασμού. Το είδος των live που αγαπούμε, δηλαδή.

{youtube}Wo7BRwCaSQU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured